На детска благотворителна изложба и концерт “Възкресение” кани приятелите си Сдружение “Елита” на 25 април от 18 часа в Народно читалище „Надежда- 1896“. Събитията се организират по проект „Нотна палитра“, в който са обхванати над 130 деца и младежи. Проектът е финансиран по „Програма за възстановяване и развитие на организации в областта на любителското творчество“ към Национален фонд „Култура“.

Изложбата е втора за участниците в обучителните курсове по изобразително изкуство с преподавател Дария Василева. В нея са включени творби на 80 деца и младежи от Сдружение „Елита”, Детска градина „Соня“ и ЦСОП в Ново село, сътворили красиви глинени фигурки, репродукции на тема Търновград, абстрактни композиции, мозайки, Великденски сюжети…

След откриването на изложбата в Народно читалище „Надежда-1896“, започва концерт под надслов “Възкресение”. Децата и младежите от вокална школа “Елита” заедно с вокалния педагог Петя Василева ще поздравят гражданите и гостите на Велико Търново с великденски и пролетни песни.

Заедно с изложбата и концерта ще се проведе и благотворителен базар на изработените от децата картини и изделия. Събраните средства ще бъдат дарени на Комплекс „Кризисен център за лица Търновград“ и ЦСОП в Ново село.