На 29 септември 2022 г. от 18:00 ч. в Изложбена зала „Рафаел Михайлов“, гр.Велико Търново

На 29 септември 2022 г. от 18:00 ч. в Изложбена зала „Рафаел Михайлов“, гр.Велико Търново младите музиканти Наума Найман (виолончело), Виктор Тренев (цигулка) и Петър Дюлгеров (пиано) ще представят на публиката в гр. Велико Търново емблематични произведения от световната класика, включващи солови творби и камерна музика:

  1. Александър Бородин – Соната за виолончело и пиано Изпълняват: Наума Найман – виолончело Петър Дюлгеров – пиано
  2. Пьотр Илич Чайковски – Меланхолична серенада, оп. 26 за цигулка и пиано Изпълняват: Виктор Тренев – цигулка Петър Дюлгеров – пиано
  3. Пьотр Илич Чайковски – Пецо капричозо, оп. 62 за виолончело и пиано Изпълняват: Наума Найман – виолончело Петър Дюлгеров – пиано
  4. Цезар Франк – Соната за цигулка и пиано Изпълняват: Виктор Тренев – цигулка Петър Дюлгеров – пиано

Виртуозните инструменталисти провеждат и безплатен уъркшоп, в който се включат всички деца и младежи от област Велико Търново, свирещи на музикален инструмент ПИАНО, ЦИГУЛКА И ВИОЛОНЧЕЛО.

Уъркшопът е отворен за публика! Той е насочен към начинаещи и напреднали в обучението си деца и младежи, свирещи на инструменти: цигулка, виолончело и пиано, както и към имащи интерес към посочените инструменти. Продължителността на уъркшопа е от 28 до 30 септември 2022 г.

Заниманията се провеждат всеки ден по предварително изготвен график, след края на срока за подаване на заявки за участие /25 септември/. Мястото на провеждане е офиса на Сдружение „Елита“ – ул. „Филип Тотю“ 18, гр. Велико Търново.
/Южният вход на стадион „Ивайло“/.

Програмата включва лекции на следните теми, разпределени по дни:

  1. „Технически особености при изпълнението на класическо пиано и цигулка“
  2. „Клавирна техника“
  • Индивидуална работа с всеки участник.

Събитията се организират от „Кръстопът на изкуствата – Сдружение ЕЛИТА“ с финансовата подкрепа на Национален Фонд „Култура“.

Чуйте повече от интервюто на Георги Митов с основния организатор Петя Василева и младия пианист Петър Дюлгеров, разположено в звуковия файл:

https://btvradio.bg/intervuta/za-grada/mladi-talanti-svirjat-s-oshte-po-mladite-si-vazpitanici-vav-veliko-tarnovo.html?fbclid=IwAR0p6t9BQ2oo4_GXBj3BrjJFTjsyGII50q2SOdqi-74pdzd47AzFPbYBzYc