Великотърновското сдружение “Елита” стартира поредица от културни събития под надслов “Кръстопът на изкуствата”. Те ще се провеждат през цялата година, а първото от тях е онлайн кампанията “Вярвам в теб”, посветена на международния ден на жената. Тя има за цел да насърчи единността между дамите и да ги обедини под едно мото, независимо от тяхната възраст. Нетрадиционното отбелязване на празника на жената ще се осъществи в периода 22 февруари – 8 март, чрез организиране на тематични онлайн събития. Част от кампанията е онлайн дискусия на тема “Обществените ограничения върху жените в реалния свят” и отправяне на видеопослания под слогана #Повярвах в себе си и успях. Третото планирано събитие е празничен онлайн концерт, посветен на жената, който е и последният заключителен елемент от кампанията “Вярвам в теб”.


Културната програма от поредицата “Кръстопът на изкуствата” включва още много събития. Сред тях са Майсторски клас по поп, рок и джаз пеене с ментор Иван Лечев, който ще се проведе във Велико Търново, Лятна академия по изобразително изкуство и изложба в Ахтопол и Лятна академия за вокални изпълнители, концерт, изложба и представяне на книга в Елена. През есента във Велико Търново предстоят концерт на млади таланти от Фондация “Консонанс”, уъркшоп с млади инструменталисти, изучаващи класическо пиано и цигулка, и концерт, посветен на 10-годишнината от създаването на Сдружение “Елита”.


Платформата се осъществява по програма “Едногодишен грант” на Национален фонд “Култура” и Сдружение “Елита”. Партньори са Общините Велико Търново и Елена, Кметство Ахтопол, Фондация “Консонанс”, Сдружение на творците с увреждания в България, Домовете за стари хора “Венета Ботева” във В. Търново и “Аркадия” в с. Лозен, Информационна платформа “Arthub”, Студио “Мелодия” и писателката Минка Параскевова.