Благотворителна изложба представя творби на 80 деца във Велико Търново. Официалното откриване на експозицията, организирана от Сдружение „Елита“, ще е тази вечер, предаде кореспондент на „Фокус“. Картините са рисувани от възпитаници на Сдружение „Елита“ /с преподавател Дария Василева/, малчуганите от Детска градина „Соня“ и ЦСОП в Ново село.

Произведенията на изкуството ще бъдат подредени в читалище „Надежда – 1896“, като представянето им ще е от 18:00 часа. В програмата е включен още концерт на децата и младежите от вокална школа „Елита“ с вокален педагог Петя Василева.

В културната институция ще има и благотворителен базар, на който ще се продават сувенири, изделия и картини, направени от деца. Събраните пари ще бъдат дарени на Комплекс „Кризисен център за лица ТЪРНОВГРАД“ и ЦСОП в Ново село.

Събитията, под мотото „Да дарим добро на децата“, се организират по проект „Нотна палитра“, в който са обхванати над 130 деца и младежи. Проектът е финансиран по „Програма за възстановяване и развитие на организации в областта на любителското творчество“ към Национален фонд „Култура“ /National Culture Fund, Bulgaria.

https://www.focus-news.net/novini/regioni/Deca-pomagat-na-deca-na-1-vi-yuni-vuv-Veliko-Turnovo-1699562