До 15 август продължава записването на желаещите да се включат в проекта “Палитра от изкуства”, който ще се проведе в Елена от 20 до 27 август. Част от него ще е и Безплатната лятна академия за вокално майсторство. Тя ще се осъществи от 22 до 27 август и участниците в нея ще се обучават на вокални техники, солфеж и актьорско майсторство. Техни ментори ще бъдат Петя Василева, преподавател по вокално изкуство и пиано, управител на Сдружение “Елита” и арт директор на МШ “Елита”, и Силвия Шекилова, актриса в МДТ “Константин Кисимов” във В. Търново. Участниците във Вокалната академия ще се представят в Заключителен концерт на 27 август, който ще се проведе в Музея на възраждането “Иларион Макариополски” от 18,30 ч.


В рамките на проекта “Палитра на изкуствата” на 26 август са предвидени и две съпътстващи събития. Първото е откриване на изложбата “Живопис – стъклопис и Сетивна фотография”. Тя ще представи творбите на незрящия Николай Примов от Съюза на творците с увреждания в България. Експозицията ще бъде подредена в Новата художествена галерия в Музей на възраждането “Иларион Макариополски”. Второто съпътстващо събитие е на същото място и е свързано с представяне на творчеството на театралния драматург и писател Магда Борисова.
Проектът “Палитра на изкуствата” е реализиран от Сдружение “Елита”, с финансовата подкрепа на Национален фонд “Култура”, със съдействието на Сдружение на творците с увреждания в България, Община “Елена” и други партньори.