news_20273_1056074679ralicaЗапознайте се с Теодора Стоянова – номинирана за едно от „Талантливите деца на България” Седемгодишната Теодора Стоянова, първокласничка в ОУ „Св. Патриарх Евтимий”, е гордостта на своите родители, близки и съученици, на своя вокален педагог Петя Василева, на цяло Велико Търново. Тя е сред номинираните за наградите „Талантливите деца на България”, и ще бъде вписана в едноименния Алманах, който издава Фондация „Димитър Бербатов”. Теди гостува в студиото на Общинското радио заедно със своята майка Ралица Георгиева.

Теди е само на седем години, но има вкус към хубавата музика. Обича поп и джаз, а „15 лалета” на Мими Иванова е песента, която обича най-много. Изучава песни на френски, италиански, английски, руски и български език. Явява се на различни конкурси и пътува много. За всяко едно качване на сцената малката Теди има нов сценичен костюм, и споделя, че когато се качи на сцената, гледа право в журито – без да изпитва страх или притеснение. И макар малко плахо да отговаря на въпросите ни, в мига, в който й казваме, че може да изпее нещо любимо, става друг човек. Смел, силен, енергичен. „Много да обичате песните!”, пожела искрено момичето на нас и нашите слушатели.

Теди Стоянова е израснала в музикална среда. С баба и дядо, които доскоро са работили като учители по музика, няма как пътят на момичето да не е предопределен. Още докато е в детската градина, („Слънчев дом” във Велико Търново) Теди се включва във вокалната група, ръководена от Петя Василева. Когато става на 4 години, родителите й решават да я запишат да се занимава самостоятелно с музика. „Теди е творческа личност, старае се много и с всеки изминал ден се развива повече и повече. Цялото студио се гордее много с нея. Такова признание е много насърчително за труда на всяко едно дете. Така то вижда, че трудът му не е напразен”, сподели вокалният педагог на Теди – Петя Василева.
Три пъти в седмицата седемгодишното момиче ходи на класове по пеене, отскоро се занимава и със солфеж. „В България има много талантливи деца и конкуренцията е много голяма”, коментира Василева. В момента се подготвя и авторска песен, писана специално за Теди – едно от важните неща, на които обръща внимание журито при оценките, които поставя по време на конкурсите. Песента, издава Петя Василева, ще бъде за Велико Търново. „Дано занапред да се помага повече на такива талантливи деца, тъй като всичко като финанси пада върху родителите”, акцентира Петя Василева. link

040b9b59f036d48c73d29540b2e8412573e4421d09e6bd51eb67ff1343a0b921 (1) f6473735872effbe70a326b11c64cc6f