Легендарното диванче от “Шоуто на Слави” по интересно стечение на обстоятелствата попадна в дома на великотърновския талант Александър Момински, който пее в студио “Елита” с ръководител Петя Василева. Момчето бе сред финалистите в надпреварата “Нова звезда” към вечерното предаване на Слави Трифонов, но тогава не успя да седне на заветното място до гологлавия водещ. Няколко месеца по-късно, по ирония на съдбата и благодарение късмета на майката на Алекс, емблематичната мебел стана част от интериора на апартамента, в който живее ученикът от СУ “Емилиян Станев”.

“Диванчето попадна при нас съвсем случайно. Участвах в томболата, която Слави направи и не можах да повярвам, че спечелих най-ценната награда. Никога досега не бях печелила нищо. Няма как да изброим всички известни личности, които са сядали на този диван. Това не е просто вещ, това е история”, сподели късметлийката Людмила Петрова. Тя допълни, че  диванчето е изключително комфортно и луксозно, а Алекс и сестричката му Виктория още не могат да се нарадват на спечелената награда.

Щастливката разказа, че е трябвало сами да вземат ценната вещ от София. Понеже с тази задача се заел таткото на Алекс, от екипа на Слави дори не разбрали, че диванът отива при участник в шоуто. Така дни преди Коледа историческата мебел се превърнала в най-големия подарък за семейството.

“Много ми се иска повече хора да имат възможност да се радват на тази ценна вещ. Тя не заслужава да бъде прибрана в нечий дом и да се използва за сядане, така че обмислям варианти да го изложим някъде”, сподели намеренията си късметлийката.

Линк към статия