Заповядайте до 27 август 2022г.!

Чуйте повече от интервютата на Георги Митов-Геми с художника Николай Примов и писателката Магда Борисова, разположени в звуковите файлове отдолу в линка.

Продължава “Палитра от изкуства” в град Елена. Проектът предвижда безплатни уроци по техники, солфеж и актьорско майсторство в рамките на Лятна академия за вокално майсторство със заключителен концерт. Ментори са създателката на проекта Петя Василева – преподавател по вокално изкуство и пиано, председател на Сдружение “Елита” и арт директор на едноименната музикална школа, и Силвия Шекилова – актриса в МДТ “Константин Кисимов” във Велико Търново. Припомнете си ТУК

Част и от съпътстващите събития на проект „Палитра от изкуства“ гр. Елена е изложбата “Живопис – стъклопис и Сетивна фотография” на Николай Примов – една различна гледна точка на незрящ творец, който пресъздава в картини и фотографии живота около нас. Експозицията ще се проведе от 26.08.22 г. 17:00 ч. до 28.08.22 г. 13:00 ч. в Новата художесвена галерия в Музей на възраждането “Иларион Макариополски” гр. Елена.

Публиката ще има възможност да се наслади и на творчеството на писателката Магда Борисова, което ще бъде представено в Новата художесвена галерия, в Музей на възраждането “Иларион Макариополски” гр. Елена на 26.08.22 г. 17:30 ч. „Тайната на паяка” от Магда Борисова е част от един голям проект, от който излязоха „Тайната на кулата” и „Тайната на Вълчан”. Основните герои са едни и същи, но действието се развива на различно място от нашата прекрасна страна и се описват характерни географски, исторически и етнографски особености. Сюжетът е криминален, но винаги е нов и неочакван. Тук се открива първата тайна. Авторката избира да пише поредица за днешните тийнейджъри. Това никак не е лесно, но е много благодарно, защото като прочетеш първата книга се „зарибяваш” и за следващите. Искаш да разбереш какво сега ще се случи на Крис, Данчо и Алекс, да откриеш сега къде са отишли и какво интересно има там. В „Тайната на кулата” тя бяха във великотърновския край, в „Тайната на Вълчан” – в бургаския, а в „Тайната на паяка” – са в столицата ни. С нетърпение се очаква следващата книга от проекта , където действието ще се развива във Варна и околностите й.

Проектът “Палитра на изкуствата” се реализира от Сдружение “Елита“ с финансовата подкрепа на Национален фонд “Култура” и със съдействието на Сдружение на творците с увреждания в България, Община Елена и партньорски организации.

https://classicfm.bg/novini/mladi-pevci-ceniteli-na-setivnata-fotografija-i-chitateli-se-obedinjavat-v-palitra-ot-izkustva-gr-elena.html?fbclid=IwAR1-pfjyg8yL7XIgYdcDdITSBZsNkLSlIeeVCr5WkjLjYi2SbEcGeGOY47Y