НАД 600 УЧАСТНИЦИ СЕ ВКЛЮЧИХА В ОСМИЯ НАЦИОНАЛЕН КОНКУРС ЗА ВОКАЛНО И ТАНЦОВО ИЗКУСТВО „ЗВЕЗДЕН СБЛЪСЪК“. Традиционното културно събитие, организирано от Сдружение „Елита“, се проведе с подкрепата на Община Велико Търново под патронажа на кмета Даниел Панов в продължение на три дни.

Участниците представиха уменията си в два раздела – „Вокални изпълнители“ и „Съвременни танци“, в четири възрастови групи – от 5 до 25 години. В Голямата зала на Община Велико Търново конкурсът бе открит с юбилеен концерт „Десет години Сдружение „Елита”, реализиран по проект „Кръстопът на изкуствата“ с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура”.

Вокална формация „Шарения“ впечатли журито.
В концерта се включиха дует „Шик”, Балетна школа „Класика“, Фолклорен колектив „Плетеница“, Музикална школа „Елита” с ръководител музикалният педагог Петя Василева, ВГ „Чучулиги“, Клуб по художествена гимнастика „Етър- Елит“ и инструменталисти от СУ „Емилиян Станев“ – Велико Търново.

БИТКАТА НА СЦЕНАТА В КОНКУРСА БЕ ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ОСПОРВАНА И В КРАЙНА СМЕТКА ЖУРИТО В РАЗДЕЛ „ВОКАЛНО ИЗКУСТВО“ С ПРЕДСЕДАТЕЛ КОМПОЗИТОРЪТ КРАСИМИР ГЮЛМЕЗОВ ПРИСЪДИ ДВЕ ГРАНПРИ, абсолютен прецедент в историята на „Звезден сблъсък“. Спечелиха ги Вокална формация „Шарения“ от Пещера с ръководител Здравко Мандаджиев в трета категория „Вокални групи/формации“ и Димитрина Германова от Студио за вокално обучение „Зонели“. Талантливата добричлийка се представи в четвърта възрастова група (17 – 25 години) в номинациите „Поп“ и „Мюзикъл“. Тя бе отличена и със „Златна звезда“ за максимален брой точки.

Носител на гранпри за танцово изкуство, оценявано от журираща комисия с председател проф. Марин Удварев, стана Танцов състав „Софистик – живо“ от София. Общо 60 първи награди бяха връчени от организаторите на „Звезден сблъсък“, а съпътстващо събитие бе детската изложба „Рождество” в Изложбени зали „Рафаел Михайлов“ по проект „Нотна палитра” с финансовата подкрепа на НФ „Култура”. Изложбата бе открита от проф. Светослав Косев, декан на факултет „Изобразително изкуство“ на ВТУ. В експозицията бяха включени творби на 80 деца и младежи от ДГ „Соня“ и ЦСОП – Ново село, с преподавател Дария Василева.