Екипът на Сдружение „Елита“ предстои да осъществи поредното събитие по проекта “Кръстопът на изкуствата”- нашата безплатна лятна академия по вокално изкуство за деца и младежи “Палитра от изкуства”, която ще се проведе от 20-27.08.2022г. в гр. Елена. Естествено, всяко едно събитие носи различна идея и конкретна цел. Идеята за академията е на прекрасният вокален педагог Петя Василева, която пожела да създаде поле за изява на местните деца и младежи, интересуващи се от вокално изкуство.

В обучителния курс са включени теми, свързани с различните видове вокални техники, запознаване на малките певците с видовете стиловете и жанрове във вокалното изкуство, също и теми, свързани с овладяване на сценично присъствие, микрофонна техника, представяне на понятието солфеж и много други! В програмата са включени и уроци по актьорско майсторство с невероятната актрисата Силвия Шекилова! За най-малките певци са разработени и теми свързани с история на певческото изкуство за деца!

Нека не забравяме, че е лято и не сме на училище, целта е да се забавляваме заедно, искаме да предадем неформално фундаментални специфики и трикове от това необятно изкуство. Продължителността на курса е от 20 до 27 АВГУСТ г. , като учасниците в него са разделени в две възрастови групи.

Занимателните курсове ще се провеждат всеки ден през посочения период между 10:00 и 12:00 часа и от 13:30 – 17:30 часа.

Голямата изненада е, че трудът на всички включили се в академията, ще бъде оценен не само от нас, но и от жителите и гостите на гр. Елена в специален концерт, който ще се състои за всички на 27 август от 18:30 часа в Музей на Възраждането „Иларион Макариополски” гр.Елена
Може би, ще се запитате защо избрахме това малко горско градче?
Ами…… защото знаем, колко е трудно да имаш достъп до качествени образователни и креативни занимания в по- малките населени места, а талантът на децата си заслужава да бъде видян от цяла България.

Предстоят вълнуващи неща, а нашият екип е кръстосал пътища с много доброволци и партньори, за което благодарим от сърце.

Цялата подробна информация относно какви теми ще бъдат преподавани от нашите ментори, можете да прочетете в официалната програма на събитието.

Но, разбира се това не е всичко!

Станете част и от съпътстващите събития на проект “Палитра от изкуства” гр. Елена

НЕ пропускайте:
Откриване на изложба на Николай Примов от Съюза на творците с увреждания в България:
“Живопис – стъклопис и Сетивна фотография” , представена в Новата художесвена галерия в Музей на възраждането “Иларион Макариополски” гр. Елена
От 26.08.22 г. 17:00 ч.
До 28.08.22 г. 13:00 ч.
Заповядайте и вижте една различна гледна точка на незрящ творец пресъздава в картини и фотографии живота около нас.
ArtHub: https://arthub.bg/…/zhivopis-staklopis-i-setivna-fotografia/
Сдружение на творците с увреждания в България СТУБ: https://www.facebook.com/Styb2017
Както и…. Представяне на творчеството на писателката Магда Борисова, представена в Новата художесвена галерия, в Музей на възраждането “Иларион Макариополски” гр. Елена 26.08.22 г. 17:30 ч.
Тайните на „Тайната на паяка” от Магда Борисова
Всеки автор си има тайна на писането . Често те са повече от една. Това е онзи невидим капан за читателите. Понякога той се крие в избраната тема или в лабиринтите на сюжета, в уникалността на героите или в спецификата на езика, в посланията или в описанията на природата. Може много да се изброява.
„ Тайната на паяка” от Магда Борисова е част от един голям проект, от който излязоха „Тайната на кулата” и „Тайната на Вълчан”. Основните герои са едни и същи, но действието се развива на различно място от нашата прекрасна страна и се описват характерни географски, исторически и етнографски особености. Сюжетът е криминален, но винаги е нов и неочакван. Тук откриваме първата тайна. Авторката избира да пише поредица за днешните тийнейджъри. Това никак не е лесно, но е много благодарно, защото като прочетеш първата книга се „зарибяваш” и за следващите. Искаш да разбереш какво сега ще се случи на Крис, Данчо и Алекс, да откриеш сега къде са отишли и какво интересно има там. В „Тайната на кулата” тя бяха във великотърновския край, в „Тайната на Вълчан” – в бургарския, а в „Тайната на паяка” – са в столицата ни.
С нетърпение очакваме следващата книга от проекта , където действието ще се развива във Варна и околностите й.

Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура“/ National Culture Fund, Bulgaria