Таланти представят творчеството на Панчо Владигеров във Велико Търново

Сдружение „Елита“ – Велико Търново и Фондация „Консонанс” представят проекта „Импровизация и Токата – 120 години от рождението на Панчо Владигеров” на 9 октомври от 19.00 ч. в Изложбени зали „Рафаел Михайлов”. Той ще е с участието на млади български таланти и с подкрепата на Община Велико Търново.

Проектът „Импровизация и Токата“на Фондация „Консонанс“има за цел да представи творчеството на големия български класик Панчо Владигеров в юбилейната му година – 2019-та, както в България така и в българските културни центрове на европейските столици, с които композитора е бил тясно свързан в своя житейски и творчески път.

В проекта е включена концертна програма с емблематични и рядко изпълнявани творби на композитора за пиано, цигулка, виолончело и кларинет, представени от млади български дарования, както и реализирането на ново издание на книгата “Панчо Владигеров” от Евгени Павлов Клостерман на издателство АРТ ПЛЮС, които осъществиха тази прекрасна идея. Благодарение на екипа на издателството, отново българския читател и младото поколение на България имат възможността да се докоснат до този високо стойностен текст. Книгата за Панчо Владигеров ще бъде представена на концерта.

В концертната част ще вземат участие младите български таланти – Петър Дюлгеров (пиано), Лора Маркова (цигулка), Кай Орлинов (цигулка) Наума Найман (виолончело), Сион Найман (виолончело), Лазар Мицов (кларинет), както и възпитаници от Музикална школа „Елита“ – Екатерина Георгиева (пиано) и Кристияна Иванова (пиано)

Линк