852 лева бяха събрани по време на благотворителния концерт „Песен за малките герои“, който се проведе във Велико Търново, предаде кореспондент на „Фокус“. Събитието, организирано от Ротаракт клуб – Велико Търново, бе в подкрепа на проект „Светулка“, насочен към извършването на ремонт в педиатричното отделение на МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“.

В благотворителната проява се включиха деца от музикална школа „Елита“, детско естрадно студио „Румина“, детска вокална група „Пеещи камбанки“ при Младежки дом – Велико Търново. На сцената се изяви и мажоретният състав на ОУ „Бачо Киро“ – гр. Велико Търново.

За да подкрепят каузата на събитието, свои рисунки предоставиха и деца от клуб по изобразително изкуство „Нотна палитра“ при Сдружение „Елита“, с преподавател Дария Василева, деца от детска градина „Соня“, както и деца от Центъра за специална образователна подкрепа в Ново село.

Членовете на Ротаракт клуб Велико Търново изказват благодарност на всички, които участваха в благотворителния концерт и подкрепиха каузата, както и на всички талантливи великотърновски деца, благодарение на които това събитие бе реализирано.

„Фокус“ припомня, че още през 2022-а младите ротарианци подпомогнаха ремонта в девет стаи на детското отделение на областната болница, изграден бе и един изцяло нов санитарен възел. Сега реновирането продължава, за да може отделението да бъде цялостно обновено и да придобие нов вид.

https://www.focus-news.net/novini/regioni/852-leva-subraha-decata-na-Veliko-Turnovo-za-decata-na-Veliko-Turnovo-1721231