Творби на 80 деца представя Сдружение „Елита“ на трета благотворителна изложба. В нея са включени произведения на участниците в обучителните курсове по изобразително изкуство по проект “Нотна палитра”, с преподавател Дария Василева. Малките творци са възпитаници на Сдружение „Елита”, Детска градина „Соня“ и ЦСОП в Ново село. Гости на откриването на изложбата в читалище „Надежда- 1896“ на 1 юни от 18:00 часа са художникът Сашо Филев, музиковедът проф. д-р Снежина Врангова, Росица Димитрова – Директор Дирекция „Социални дейности и здравеопазване“ в Община Велико Търново, Отец Славчо и Анимари Димитрова- Управител на Училище по изкуства и занаяти “Димитър Екимов”.

След откриването на изложбата, в читалището започва и заключителен концерт на вокалните изпълнители участници в проекта “Нотна палитра”. Децата и младежите от вокална школа “Елита”, заедно с вокалния педагог Петя Василева, ще поздравят гражданите и гостите на град Велико Търново с детски песни и популярни хитове на български и английски език.

По традиция заедно с изложбата и концерта ще се проведе и благотворителен базар на изработените от децата картини и изделия. Събраните средства ще бъдат дарени на Комплекс „Кризисен център за лица ТЪРНОВГРАД“ и ЦСОП в Ново село.

Събитията, под мотото „Да дарим добро на децата!“, се организират по проект „Нотна палитра“, в който са обхванати над 130 деца и младежи. Проектът е финансиран по „Програма за възстановяване и развитие на организации в областта на любителското творчество“ към Национален фонд „Култура“.