Три награди спечелиха възпитаниците на Музикална школа „Елита“ гр.Велико Търново от Международният фестивал за музика и танц „ABANICO“ в гр. София.

Петгодишната Теодора Асенова е спечелила трето място и бронзов медал. Тя е участвала в конкурса с песните „Ла бамба“ и „Петнадесет лалета“ на Мими Иванова. Александра Петрова, която също е на 5 години, се е върнала от София със специалната награда на журито за прекрасното си изпълнение на песните Baila me на Gipsy Kings и „Мария“ на „Фамилия Тоника”. И двете деца са се състезавали в първа възрастова група и са възпитанички на ЦДГ „Слънчев дом“ във Велико Търново. Християна Стайкова, която е на 12 години, е била отличена със специалната награда на института „Сервантес” в София. Малките изпълнителки учат пеене при вокалния педагог Петя Василева, която е ръководител на музикалното студио.
Повече от 70 солисти, танцови формации и иструменталисти от Испания, Италия, Русия, Румъния, Македония, Швейцария, Сирия, Армения и България са се състезавали във фестивала.