Този път екипът ни заминава за слънчев Ахтопол където ще се срещне с огромния брой желаещи да участват в академията. Естествено, всяко едно събитие носи различна идея и конкретна цел. Идеята за академията е на прекрасната ни графична и интериорна дизайнерка както и преподавател по изобразително изкуство – Дария Василева, която пожела да създаде поле за изява на местните деца и младежи, интересуващи се от изобразително изкуство.

Може би, ще се запитате защо избрахме това малко морско градче
Ами…… защото знаем, колко е трудно да имаш достъп до качествени образователни и креативни занимания в по- малките населени места, а талантът на децата си заслужава да бъде видян от цяла България.

Произведенията на всички включили се в академията ще бъдат представени в Ахтопол в специална изложба, която ще бъде отворена за всички на 02.07.22
Именно, за да подпомогнем културното развитие и дейност на кметство Ахтопол, картините на участниците в академията, ще могат да бъдат закупени на изложбата. Всички събрани средства от тази благотворителна активация, ще бъдат предоставени на местното народно читалище “Христо Ботев -1925г”