Творби на 80 деца представя Сдружение „Елита“ на трета благотворителна изложба. В нея са включени произведения на участниците в обучителните курсове по изобразително изкуство по проект „Нотна палитра“ с преподавател Дария Василева. Малките творци са възпитаници на Сдружение „Елита”, Детска градина „Соня“ и ЦСОП в Ново село. Гости на откриването на изложбата в читалище „Надежда- 1896“ на 1 юни от 18:00 часа са художникът Сашо Филев, музиковедът проф. д-р Снежина Врангова, Росица Димитрова – директор на Дирекция „Социални дейности и здравеопазване“ в Община Велико Търново, Отец Славчо и Анимари Димитрова – управител на Училище по изкуства и занаяти „Димитър Екимов“.

След откриването на изложбата, в читалището започва и заключителен концерт на вокалните изпълнители, участници в проекта „Нотна палитра“. Децата и младежите от вокална школа „Елита“, заедно с вокалния педагог Петя Василева, ще поздравят гражданите и гостите на град Велико Търново с детски песни и популярни хитове на български и английски език.

По традиция заедно с изложбата и концерта ще се проведе и благотворителен базар на изработените от децата картини и изделия. Събраните средства ще бъдат дарени на Комплекс „Кризисен център за лица ТЪРНОВГРАД“ и ЦСОП в Ново село. Събитията, под мотото „Да дарим добро на децата“, се организират по проект „Нотна палитра“, в който са обхванати над 130 деца и младежи. Проектът е финансиран по „Програма за възстановяване и развитие на организации в областта на любителското творчество“ към Национален фонд „Култура“ /National Culture Fund, Bulgaria.

https://www.regnews.net/news/16852838045828/treta-blagotvoritelna-izlozhba-i-kontsert-podgotvya-sdruz