Екипа на Сдружение „Елита“ осъществи поредното събитие по проекта “Кръстопът на изкуствата” по Едногодишен гранд на Национален фонд „Култура“ – „Палитра от изкуства“ реализирано във възрожденския град Елена. Успешно организирана и проведена от 20 до 27 август в Елена безплатна лятна академия по вокално изкуство за деца и младежи “Палитра от изкуства”.

В обучителния курс по вокално изкуство взеха участие около 30 деца и младежи от цялата страна. Часовете бяха водени от прекрасният вокален педагог Петя Василева, която пожела да създаде поле за изява на местните деца и младежи, интересуващи се от вокално изкуство, както и всички желаещи. Участниците изучаваха теми, свързани с различните видове вокални техники, видовете стиловете и жанрове във вокалното изкуство, също и теми, свързани с овладяване на сценично присъствие, микрофонна техника, представяне на книгата „Бионсеграфика“ и много други вълнуващи бъдещите певци теми. Обучителните курсове се провеждаха всеки ден през посочения период между 10:00 и 12:00 часа и от 13:30 – 17:30 часа. За представянето на сцена за вокалните изпълнители бяха включени и часове по актьорско майсторство, водени от невероятната актриса Силвия Шекилова.

Гостите и гражданите на Елена станаха част от съпътстващите събития по проекта, представени в Новата художествена галерия в Музей на възраждането “Иларион Макариополски”:

Ø изложба на Николай Примов от Съюза на творците с увреждания в България: “Живопис – стъклопис и Сетивна фотография” , от 26.08.22 г. 17:00 ч. и ще продължи до края на месец Септември

Ø Представяне на творчеството на писателката Магда Борисова, на 26.08.22 г. 17:30 ч.

Голямата изненада , че трудът на всички включили се в академията, беше оценен не само от нас, но и от жителите и гостите на гр. Елена в специален концерт, който се състоя за всички на 27 август от 18:30 часа в Музей на Възраждането „Иларион Макариополски” гр.Елена. Концерта беше излъчен онлайн чрез нашите партньори по проекта студио „Мелодия“ – Ивелин Станев и Симона Мигленова.

Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура“/ National Culture Fund, Bulgaria