Запишете се за конкурса „Звукът на времето“ до 3 април 2022г.!
Форумът е подкрепен от Национален фонд „Култура“

Чуйте повече от интервюто на Георги Митов-Геми с организатора Петя Василева- председател на Сдружение „Елита“- гр. Велико Търново, разположено в звуковия файл под главната снимка!

Деветото издание на международния конкурс „Звукът на времето“ стартира на 27 май във Велико Търново.

Тази година форумът е подкрепен от Национален фонд „Култура“, като част от проекта „Кръстопът на изкуствата“ по програма Едногодишен гранд.

Конкурсът се провежда в два етапа присъствен и неприсъствен и за двете направления- вокални изпълнители и инструменталисти.

Участниците се оценяват от две журиращи комисии с председатели Иван Лечев за раздел вокал и проф. Борислава Танева за раздел инструменталисти.

Конкурсът ежегодно посреща над 400 участници на търновска сцена.

Конкурсните програми са разпределени в две зали, като певците се състезават в ДКС „Васил Левски“, а инструменталистите – в Изложбени зали „Рафаел Михайлов“.
Като съпътстващо събитие през 2022 е подготвен и майсторски клас с музиканта Иван Лечев.

Всички таланти на възраст между 5 и 30 г. имат възможност да се включат в неприсъствения етап,като подадат заявка на официалния сайт на конкурса до 3 април.

През изминалите години, конкурсът стана емблема на град Велико Търново и събира участници от много европейски държави. Регламентът предвижда участниците да бъдат разпределени в две групи – инструментална и вокална.

Тази година зад организаторите застава и Национален фонд „Култура“, който финансира майсторския клас към конкурса. Журито на конкурса е съставено от изявени музиканти, като в клас Вокални изпълнители, негов председател е Иван Лечев, а в клас Инструментални изпълнители – проф. д-р Борислава Танева.

Право на участие имат деца и младежи на възраст от 5 до 30 години, разпределени в два раздела, шест възрастови групи за солисти, дуети, триа в двата раздела и четири групи за вокални и инструментални
формации.

Конкурсът ще се проведе на два етапа:

I етап на конкурса: НЕПРИСЪСТВЕН
*Участва се с видеоклип (линкове към любителски видеоклип/ове, качени в „Youtube“).
II етап на конкурса: ПРИСЪСТВЕН
*Участва се на живо

Селектираните участници се представят присъствено:
Раздел Инструменталисти: 27- 29.05.2022 Изложбени зали Рафаел
Михайлов
Раздел Вокални изпълнители: 27- 29.05.2022 ДКС“Васил Левски“

Срок за подаване на заявки за участие в първи етап /неприсъствен/: до 03.04.2022
Прослушване и оценяване на записите: 05.04 – 18.04.2022
Обявяване на резултатите: 25.04.2022

Повече информация за условията и за връзка с организаторите: на сайта на Сдружение „Елита“

Регламент на IX конкурс „Звукът на времето“: тук
Формуляр за участие: тук

https://classicfm.bg/novini/zapishete-se-za-konkursa-zvukat-na-vremeto-do-3-april.html?fbclid=IwAR1VgQXsxEARg_815oxoGTZzDZS1RvPrAb735_vgPQQCcjLFxSIv9SiOK78