Над 600 участници се включиха в Осмия национален конкурс за вокално и танцово изкуство „Звезден сблъсък“. Традиционното културно събитие, организирано от Сдружение „Елита“, се проведе с подкрепата на Община Велико Търново под патронажа на кмета Даниел Панов в продължение на три дни. Участниците представиха в уменията си в два раздела – „Вокални изпълнители“ и „Съвременни танци“, в четири възрастови групи- от 5 до 25 години.

В Голямата зала на Община Велико Търново конкурсът бе открит с Юбилеен концерт “Десет години Сдружение “Елита”, реализиран по проект Кръстопът на изкуствата с финансовата подкрепа на Национален Фонд “Култура”. В концерта се включиха Дует “Шик”, Балетна школа “Класика”, Фолклорен Колектив “Плетеница”, Музикална школа “Елита”, с ръководител музикалния педагог Петя Василева, ВГ “Чучулиги“, Клуб по художествена гимнастика “Етър- Елит” и инструменталисти от СУ “Емилиян Станев”.

Битката на сцената на конкурса бе изключително оспорвана и в крайна сметка журито в раздел „Вокално изкуство“ с председател композиторът Красимир Гюлмезов присъди две Гран при – абсолютен прецедент в историята на „Звезден сблъсък“. Спечелиха ги Вокална формация „Шарения“ /Пещера/ с ръководител Здравко Мандаджиев и Димитринка Германова от Студио за вокално обучение „Зонели“. Талантливата добричлийка се представи в четвърта възрастова група /17- 25 години/ в номинациите „Поп“ и „Мюзикъл“. Тя бе отличена и със „Златна звезда“ за максимален брой точки.

Носител на Гран при за танцово изкуство, оценявано от журираща комисия с председател проф. Марин Удварев, стана Танцов състав „Софистик-живо“ от София. Общо 60 първи награди бяха връчени от организаторите на „Звезден сблъсък“, а съпътстващо събитие бе детската изложба “Рождество” в Изложбени зали “Рафаел Михайлов по проект „Нотна палитра” с финансовата подкрепа на НФ „Култура”. Изложбата бе открита от проф. Светослав Косев, декан на факултет „Изобразително изкуство“ на ВТУ. В експозицията бяха включени творби на 80 деца и младежи от ДГ „Соня“ и ЦСОП с. Ново Село, с преподавател Дария Василева.