170 вокални изпълнители и инструменталисти от България, Армения, Румъния и Израел ще участват във второто издание на Международният конкурс „Звукът на времето”. Музикалното състезание тази година спечели 5500 лв. финансиране от Община Велико Търново по програмата „Изкуство и култура”.

Конкурсът започва на 8 май и продължава три дни с фестивална и конкурсна част. В раздела за вокална музика изпълнителите ще се представят с поп, рок или джаз пеене. Участниците са разделени в пет възрастови групи. В категорията за инструменталисти категориите са три, а музикалните инструменти са пиано, акордеон, цигулка, китара, виола, виолончело, контрабас. Участниците трябва да представят по две пиеси.

Мими Иванова и Развигор Попов ще председателстват международното жури, в което ще работят още Арман Гюкасян, който е председател на Световната федерация по изкуства, музикални педагози, преподаватели, диригенти.
Открити уроци са включени в съпътстващата програма на конкурса. С младите таланти ще работят членовете на журито, разказва Петя Василева, която е основен организатор на конкурса. Победителите ще станат известни на 10 май, когато е и галаконцертът. Тогава ще бъдат раздадени наградите.

Линк към статия