Благородната кауза да се съберат средства за лечението на 3 тежко болни деца от Великотърновска област доведе стотици хора тази вечер на благотворителния концерт „За децата от децата” в МДТ „Константин Кисимов”. Пред пълната зала за своите болни другарчета пяха и играха малките сладури от детските градини „Соня”, „Иванка Ботева” и „Слънце”, възпитаници на танцови и музикални формации от Музикална школа „Елита“,  Младежкия дом, от Центъра за подкрепа и личностно развитие, и изпълнители от с. Ресен.

В началото на концерта, под напътствените слова на отец Славчо всички си помолиха за успеха на доброто начинание. То се организира от благотворителния фонд „Д-р Желязко Христов”, с горещата подкрепа и помощ в организацията на председателя на Общинския съвет – В. Търново Венцислав Спиридонов

В краткото си слово при откриването на концерта председателят на РС на КНСБ Иванина Янкова каза: „Нека да бъдем обединени в нещо добро въпреки своите различия, в нещо, което трябва да продължи и занапред, за да се вършат добри дела. Надявам се, че това ще бъде само началото. От тук стартира нещо хубаво, което ще се развива. Наслаждавайте се на изпълненията на децата, те имат нужда от вас. Нашият инициативен комитет за първи път се захваща с организацията на подобно мащабно мероприятие, надявам се да сме се справили. Благодаря ви”!

Водещи на концерта бяха десетокласниците Деница Дончева от СУ „Емилиян Станев” и Цветин Кръстев от ПМГ „Васил Друмев”. Автор на сценария е актрисата Цанка Цанева, а ръководството на театъра дари ползването на салона за инициативата.

Вход за концерта бяха картички, изработени от деца, на цена 5 лв. За концерта тази вечер те бяха приготвили около 600. Парите, които са събрани от концерта и в дарителските кутии ще станат известни за гражданите през следващата седмица. Те ще бъдат преведени по сметките на младите хора, които се нуждаят от нашата помощ.

Линк към статия