Камерна вокална формация „Елита“ гр. Велико Търново Елиза Дякова, Дария Василева, Юлияна Гърбова, Никита Рачева и Йоана Гърбова беше отличена с 3-то място на Национален конкурс ,,Път към славата“ гр.София 2020г.

В гр. София от 21, 22 и 23 февруари се проведе VIII Национален конкурс ”Път към славата”, който е под патронажа на д.ик.н. Янка Такева, Председател на Синдиката на българските учители, Със съдействието на Министерството на образованието и науката, Регионален инспекторат по образованието – гр.София, Дом на културата “Средец” София и Директор на конкурса: г-жа Снежана Полихронова – Кърнолска.

В конкурса участваха възпитаниците на Петя Василева към Музикална школа”Елита”, които бяха отличени сред 1600 участници тази година. Най – малката звездичка на школата 6 годишната Кристияна Иванова бе отличена с Диплом за Златен дебют на сцената на „Път към славата” и Лауреат с Трето място и бронзов медал при категория Инструменталисти с музикален инструмент Класическо пиано. Тя е ученичка в първи клас на ОУ”Бачо Киро”и изпълни две пиеси за пиано :” Кнехт Рупрехт” от Шуман и „Пинко розовата пантера” от Хенри Манчини. Преслава Кънчева в Раздел Поп, рок и джаз поп пеене завоюва Диплом – трето място и бронзов медал в Катерогия Мюзикъл и Песен от филм с руската песен „Кукушка”. Четвъртокласничка в ОУ”П.Р. Славейков” Преслава освен наградите за пеене получи и покани за конкурси в Москва и Италия. Диплом и статуетка за трето място спечели Камерна вокална формация „Елита” в която участват Дария Василева, Елиза Дякова, Юлияна Гърбова, Йоана Гърбова и Никита Рачева в Категория българска песен. Репртоара с който се представиха акапелно включваше песните „Молитва” и „Блесна в нощта” две авторски песни на конпозитора Николай Пеев. Аделина Христова – третокласничка от ОУ „Бачо Киро” завоюва Диплом и Второ място сребърен медал в Категория Вокал Поп с песните „Повей ветре” (Паша Христова) и Били Джийн (Майкъл Джексън) с изключително сложна хореография. Музикална школа „Елита” стартира новата творческа година с отлично представяне в НК”Път към славата” Линк към статия