Великотърновското сдружение „Елита“ с председател Петя Василева навърши десет години. През тях то се утвърди като марка в културния живот на старата столица. В този период музикалното студио е участвало в над 145 концерта у нас и в чужбина. Част от тях са самостоятелни, а други съвместни с други неправителствени организации. Реализирани са осем издания на международния конкурс „Звукът на времето“ и седем на националния конкурс „Звезден сблъсък“ – общо 15 значими за страната събития. За тяхното организиране „Елита“ получава подкрепата на Община Велико Търново, Министерството на културата и спонсори. В тях са участвали повече от 3000 таланти от България и чужбина.

„ Щастливи сме от свършената работа в областта на изкуството и културата. Освен дейността на Музикалната школа, насочена към изяви в концерти и конкурси, „Елита“ стартира проекти за програмиране при деца, съвместно с фондация „Работилница за граждански инициативи“ – София. Така сдружението проведе две години безплатни онлайн курсове през есента. Обучихме и млади хора за работа в неправителствения сектор по програмата „Социални иновации“ към Българския център за нестопанско право. А съвместно с ВТУ „Св.св. Кирил и Методий“ и Техническият университет в София обучихме техни възпитаници по графичен дизайн и информационни технологии по програма „Студентски практики“, сподели Петя Василева.

За сдружение „Елита“ успехите през годините са много. Зад тях стои работата на екипа му за развиване на таланти, които се доказват на сцената с получените награди от престижни конкурси. „Благодарим на нашите възпитаници, които ни направиха горди с успехите си, на всички, които бяха до нас в неуморната работа по провеждането на конкурси, концерти и събития. Изминалата 2021-а беше златна за студио „Елита“, което навърши цели 10 години, оставяйки в тях редица проекти, събития и форуми с голям отзвук и значимост не само в културен и социален аспект. Събития, които съхраняваха и създаваха традиции, вдъхновяваха живот и нов прочит. Наистина прекрасни 10!“, споделя екипът на „Елита“. Новото предизвикателство пред него е спечеленият проект с „Кръстопът на изкуствата“ по програма „Едногодишен гранд“ на Национален фонд „Култура“.

Линк към статия:

http://radiovelikotarnovo.com/%d0%b5%d0%bb%d0%b8%d0%ba%d0%be%d1%82%d1%8a%d1%80%d0%bd%d0%be%d0%b2%d1%81%d0%ba%d0%be%d1%82%d0%be-%d1%81%d0%b4%d1%80%d1%83%d0%b6%d0%b5%d0%bd%d0%b8%d0%b5-%d0%b5%d0%bb%d0%b8%d1%82%d0%b0/?fbclid=IwAR2aur4DnSvpMW2vTAwtDfLVzeQTt30vK8mvuUIzKWHACH9fEdCoIo92BGI