Петя Василева, вокален педагог на Музикална школа „Елита” гр. Велико Търново, и  Юлияна Гърбов  – нейна възпитаничка и II курс студентка ВТУ, участваха с авторски песни в концерта „Музиката в мен“, организиран от фондация „Визионер“ в престижен клуб ( Sofia Live Club) в Националния дворец на културата в София на 09.05.2021 от 19 часа. Те представиха песните си: „Вярвай ти“ по музика и текст на Петя Василева и „Пандемия от щастие“ по музика на Юлиана Гъбова и текст Йоана и Юлиана Гърбови. Песента  „Пандемия от щастие“ беше изпълнена от камерна вокална формация „Елита“ в състав:

Юлияна и Йоана Гърбови, Розанна и Иван Мишеви, Каролина Шандрова, Зоя-Авигея Стойкова, Николета Коева, Елиза Дякова.

Проектът „Музиката в мен“ подкрепя таланти и включването им в креативната индустрия.  Всички участници разказаха за любовта си към музиката в специални ТВ визитки. За визията им се погрижи екип от фризьори и гримьори.

Преди концертната изява участниците в проекта преминаха няколкомесечно обучение, което включваше креативни работилници, където научиха повече за писането на текстове за песни от Йоана Мирчева. Дилиян  Манолов води уебинар „Креативният процес като работа в екип“. Катрин Димитрова – „Елементарна теория на музиката – основни понятия“, както и творчески работилници с Орхан Мурад. Обработка на звук, студийни записи, смесване и аранжиране на песен с Панчо Карамански.

Проектът се финансира с 9900 евро по програмата на Европейското икономическо пространство от Исландия, Лихтенщайн и Норвегия.

Линк към статията: Линк към статия