Второто издание на Международен конкурс за вокална и инструментална музика „Звукът на времето“, Велико Търново, се проведе от 8 до 10 май, 2015 в МДТ “К. Кисимов“ организирано от Община Велико Търново и Сдружение “Елита“.

Конкурсът се проведе под почитния патронаж на Кмета на Община В. Търново инж. Даниел Панов и е финансиран по Програма Изкуство и Култура 2015 Велико Търново. В него участваха над 200 изпълнители певци и инструменталисти от Румъния,Армения, Израел,България. В детските работилници се включиха над 500 деца, които изработваха символи на гр. Велико Търново, подаръци за гостите на града. През трите на конкурса над 1000 гости и граждани на града с интерес наблюдаваха ожесточената надпревара между певци и инструменталисти.

Яна Цанкова заедно с художествените гимнастички от „Етър Елит“ изпълниха песента – символ на конкурса “Велико Търново“на Руслан Мъйнов.Откриването на конкурса беше поставено от Мажорен състав при ЦДГ“Соня“, заедно с участието на Балетна школа“Балетино“, Младежки духов оркестър и вокална група „Бърборани“при СОУ“Емилиян Станев“.
Певците бяха оценявани от международното жури на фестивала в състав Председател на Жури в Категория Инструменталисти обичаната естрадна певица Мими Иванова,нейната половинка – композиторът Развигор Попов, Арман Гюкасян Директор на Кавказкия шампионат по Изкуствата , Армения, Росица Йорданова – Директор на Музикална Агенция“Артвойсис“, Петя Кръстева преподавател по поп и джаз пеене. В раздел Инструменталисти Председател на журито беше проф. Лилия Наумова, Рзвигор Попов и ас.д –р Вася Мандикова.

Гранд при в Категория Вокал спечели Виктория Главчева от гр. Хисар с песните „Първа любов” и „Обними меня крепче” от репертоара на Ани Лорак и с вокален педагогТеодора Чернева от гр.Пловдив.

Гранд При в Категория Инструменталисти спечели виолистката Камелия Петрова Първанова – Кем на 17 години от гр. Плевен с преподавател:..Диана Петкова от гр. Плевен,НУИ „Панайот Пипков.Репертоара с който тя спечели е
1.Концерт – I част Композитор Сесил Форсайт
2.Приказни картини – II и III част КомпозиторРоберт Шуман.

Гранд при в Категория за Авторска творба посветена на гр. Велико Търново спечели Ангел Николов на 21 години от гр. София. Той представи уникална инструментална пиеса за пиано, която подари на гр. В. Търново.
Отличени преподаватели в Категория Инструменталисти са г – жа Елена Юлиянова от гр. Казанлък и г – жа Светлана Арнаудова от гр. Велико Търново, чийто ученици ярко сред останалите изпълнители. Отличени преподавате в Категория Вокал за г- жа Ценка Горалова от гр. Севлиево, г- жа Теодора Чернева от гр. Пловдив и г – жа Кремена Матева от гр. Варна.

През трите конкурсни дни за всички участницит бяха осигурени от Спонсори храни и напитки, много награди -предметни и парични награди на стойност над 4000 лв. Поради големия интерес към конкурса и големият брой участници програмата беше променена , с цел всики деца и младежи да се представят в най- ярката си светлина.