Възпитаниците на музикално студио „Елита“ във Велико Търново се срещнаха с един от най-популярните гласове на България – Михаела Филева. В разговора с известната изпълнителка и авторка на текстове на песни се включиха над 20 деца, които я засипаха с въпроси. Талантите от старата столица се интересуваха най-вече от формулата за постигане на успешен поп изпълнител: изграждането на сценично поведение, качествата необходими за успешна кариера на поп изпълнител, хореографията, текстовете на песни.

„Изключително мил жест към децата от страна на Михаела Филева. Благодарим сърдечно!“, коментира вокалният педагог Петя Василева, създател и ръководител на музикално студио „Елита“. Михаела Филева е родена във В. Търново, след участие в “Хит минус едно” през 2006 г. е поканена от автора на предаването Кирил Ампов за съводеща. Приета е на първо място в НМА “Панчо Владигеров”, в специалност Поп и джаз пеене, в класа на доц. д-р Стефка Оникян, с което окончателно избира музиката.

Срещата с известната великотърновска поп изпълнителка бе част от проект „Нотна палитра“, който се финансира по „Програма за възстановяване и развитие на организации в областта на любителското творчество“ към Национален фонд „Култура“ на Министерството на културата, информира вокалният педагог Петя Василева. По проекта са обхваната над 130 деца и младежи, въпреки че предварително предвидените участници бяха 60. Участници са малчуганите от Детска градина „Соня“, от почти всички великотърновски училища, Център за деца със специални образователни потребности в Ново село, а от януари т.г. се присъединиха и възпитаници на Училището по изкуства и занаяти в Русаля. Третата група по Изобразително изкуство по проект „Нотна палитра“ е сформирана към Сдружение „Елита“ – Арт школа „Елита“. Обучението се провежда в сградата на стадион Ивайло, южен вход – първи етаж, където все още желаещите все още могат да се запишат.

През отминалия месец участниците от Камерна формация „Елита“ се включиха в тридневен уъркшоп в Тревненския балкан. Участниците в двете вокални групи и индивидуални изпълнители изнесоха голям концерт за Св. Валентин в елитно заведение във Велико Търново. През февруари певците участваха в благотворителен концерт за събиране на средства за децата от ЦСОП с. Ново село. По време на концерта бяха изложени ръчно изработени от децата от центъра сувенирни изделия. В момента тече подготовката на Великденския концерт „Възкресение“, който ще бъде придружен и от голяма изложба с рисунки на деца, които по проекта изучават изобразително изкуство. Всички, които желаят да се включат в арт школите по вокално и изобразително изкуство, могат да направят заявка на имейл: sdrujenieelita.art@gmail.com и на телефон: 087 766 8443 – преподавател по Изобразително изкуство Дария Василева и 0884 499 956 – преподавател по вокално изкуство Петя Василева, офис №7, Южния вход на стадион „Ивайло“.