Петя Василева, вокален педагог на музикална школа „Елита” във Велико Търново, и Юлияна Гърбова – нейна възпитаничка, студентка II курс във ВТУ, участваха с авторски песни в концерта.

„Музиката в мен“, организиран от фондация „Визионер“ в престижен клуб (Sofia Live Club) в Националния дворец на културата в София на 9 май. Те представиха песните си „Вярвай ти“ по музика и текст на Петя Василева и „Пандемия от щастие“ по музика на Юлиана Гърбова и текст на Йоана и Юлиана Гърбови. Песента „Пандемия от щастие“ беше изпълнена от камерна вокална формация „Елита“ в състав Юлияна и Йоана Гърбови, Розанна и Иван Мишеви, Каролина Шандрова, Зоя-Авигея Стойкова, Николета Коева, Елиза Дякова.

Проектът „Музиката в мен“ подкрепя таланти и включването им в креативната индустрия. Всички участници разказаха за любовта си към музиката в специални ТВ визитки. За визията им се погрижи екип от фризьори и гримьори.

Преди концертната изява участниците в проекта преминаха няколкомесечно обучение, което включваше креативни работилници, където научиха повече за писането на текстове за песни от Йоана Мирчева. Дилиян Манолов води уебинар „Креативният процес като работа в екип“. Катрин Димитрова – „Елементарна теория на музиката – основни понятия“, както и творчески работилници с Орхан Мурад. Обработка на звук, студийни записи, смесване и аранжиране на песен с Панчо Карамански.

Проектът се финансира с 9900 евро по програмата на Европейското икономическо пространство от Исландия, Лихтенщайн и Норвегия.

Линк към статия