Поредица от събития ще реализира по проекта „Кръстопът на изкуствата“ сдружение „Елита“ във Велико Търново, благодарение на едногодишен гранд на Национален фонд „Култура“. Старта поставя онлайн кампанията „Вярвам в теб“. Тя е с три тематични събития и цели нестандартно отбелязване на празника на жената – 8 март.

Онлайн обществена дискусия на 7 март от 19 часа в тиймс е първият акцент. Тя е на тема „Обществените ограничения, наложени върху жените в реалния свят“. Четири са модулите в онлайн срещата, предвидени от организаторите. Първият с участието на д-р Сара Яворова е за стереотипите за женската красота днес, моделиращи изкуствени образи. Втората подтема засяга реализацията на жената и рамките, в които тя се поставя като домакиня и професионалист, необходимата й подкрепа от съпруга и семейството в изграждане на кариерата й. Интересен е и модулът по проблемите на майчинството и промените, свързани с него в живота на жената. Гост в онлайн дискусията в четвъртата подтема ще е Росица Димитрова – директор на дирекция „Социални дейности и здравеопазване“ в Община Велико Търново. Тя ще коментира какви са вариантите пред жените, жертви на домашно насилие и къде могат да намерят подкрепа.

Около 30 видеа под слогана „Повярвах в себе си и успях“ с интересни лични истории и послания на жени е другият акцент от кампанията за Осмомартенския празник на великотърновското сдружение „Елита“. Целта на инициативата е да обедини дами от различни възрасти под това мото, защото успешната жена може да съветва, насърчава и вдъхновява. Видеата са диалог между поколенията, тъй като постигнатото от по-възрастните е пример за сбъдване на мечти за по-младите.

Финалният вариант с всички подбрани видеа ще бъде качен на 8 март във фейсбук страницата на проекта „Кръстопът на изкуствата“, част от който е и кампанията за отбелязване по нестандартен начин на Международния ден на жената с мото „Вярвам в теб“. Тогава ще бъде излъчен и онлай концерт на възпитаници на Музикална школа „Елита“ в ютуб канала с песни, стихове, изпълнения на пиано и клипове от различни формации.

Сдружение „ Елита“ работи в различни направления вече десет години. Нейни партньори са община Велико Търново, фирми от региона и страната, а вече и Национален фонд „Култура“, който застана зад мащабния проект на неправителствената организация „Кръстопът на изкуствата“. Събитията екипът представи днес пред журналисти в БТА, част от което беше и 5-годишната Анджи – най-малката участничка в инициативата „Вярвам в теб“.

http://radiovelikotarnovo.com/%d1%81-%d0%be%d0%bd%d0%bb%d0%b0%d0%b9%d0%bd-%d0%ba%d0%b0%d0%bc%d0%bf%d0%b0%d0%bd%d0%b8%d1%8f%d1%82%d0%b0-%d0%b2%d1%8f%d1%80%d0%b2%d0%b0%d0%bc-%d0%b2-%d1%82%d0%b5%d0%b1-%d1%81%d0%b4/?fbclid=IwAR3mfeuyHdvLzCZaABZwISNAKpOvJWZ-Fdtm0nueTQD26rcQe4_hrgTB808