С песни за родния си град и за България талантливи великотърновчета трогнаха депутати по време на вълнуващ концерт в Народното събрание. Младите певци на музикална школа „Елита“ посетиха парламента по покана на народния представител от ГЕРБ – Велико Търново Станислава Стоянова. Проявата откри председателят на НС Цвета Караянчева. „Тези прекрасни момичета и момчета са дошли, за да споделят с нас част от богатството на Велико Търново – красотата на техния талант“, каза Станислава Стоянова, която пък официално представи пред колегите си формацията от 22 деца. Те бяха придружавани от вокалния педагог и ръководител на Школа „Елита“ Петя Василева, както и от родители.

Да продължават да покоряват националните и международни подиуми, пожела Станислава Стоянова на талантливите изпълнители. Към Петя Василева тя отправи пожелание за все по-големи успехи в благородното дело да открива и да дава път на талантливите български деца.

Станислава Стоянова подари на всяко от децата книжка с историята на българското Народно събрание, с персонално пожелание към всеки от младите си гости.

Великотърновчетата имаха възможността да разгледат кулоарите на парламента, като посетиха и пленарната зала, където официално бяха приветствани.

Концертът на великотърновските деца в Народното събрание премина под мотото „Гласовете на Търновград с любов към Родината“ и бе организиран по повод празника на Велико Търново, който отбелязахме на 22 март.

Даровитите певци на „Елита“ са лауреати на множество престижни национални и световни награди. В музикалната школа се обучават 30 деца и младежи, които посещават индивидуални вокални уроци, групови репетиции, пиано, солфеж, история на музиката. Основен приоритет на Сдружение „Елита” е популяризирането на българското изкуство.

Линк към статия