Александър Момински накара феновете да пеят като един „Мила Родино“. Идеята е това да се случва на всички значими спортни срещи.

9-годишният Александър Момински от Велико Търново накара хиляди футболни фенове, без разлика в пристрастията си, да запеят с цяло гърло като един химна на България. Това се случи снощи преди големия мач между „Етър“ и „Левски“ на стадион „Ивайло“ в старата столица. Когато Александър запя, публиката по трибуните се изправи и поде заедно с него „Мила Родино“. Емоционалното изпълнение развълнува всички, а клипът от началото на мача обиколи социалните мрежи и предизвика много възторжени коментари.

Идеята за това мачът да бъде открит с акапелното изпълнение на „Мила Родино“ на живо е на управителя на ОП„Спортни имоти и прояви“ Петко Павлов.

Преди двубоя, на среща с полицията във връзка с охраната, административният директор на „Етър“ Страцимир Тинчев предложи да започнем с химна, защото, независимо от футболните си пристрастия, тук всички сме българи, а стадионът ни носи името на един от най-великите български владетели, разказа за „Болярски новини“ Петко Павлов. Преди това, на баскетболен мач той вече бил чувал изпълнение на Александър и предложил това да се случи и на самия стадион.

9-годишният Александър е свързан със спортното съоръжение по няколко линии. Той е възпитаник на музикално студио “Елита”, с вокален педагог Петя Василева, които провеждат своите репетиции в южните зали на стадиона. Освен това даровитото момче е част от школата на „Етър“, набор 2010 г.

Радвам се много, че изпълнението на Александър „взриви“ трибуните. Аз лично не се сещам за подобно изпълнение на спортно събитие в България и съм щастлив, че това се случи именно във Велико Търново, сподели Петко Петков. Той е амбициран акапелното изпълнение на химна да звучи при всяка по-значима футболна среща, когато трибуните ще са пълни, защото е убеден, че най-важната песен за всеки българин има своето място на спортните обекти.

Александър Момински стана известен в цяла България с участието си във формата “Нова звезда”, организирано от “Шоуто на Слави” тази година. Там той мери сили с 1267 млади певци на възраст от 6 до 14 г., от които до телевизионен кастинг бяха допуснати само 186 деца. Александър, който е ученик в СУ “Емилиян. Станев” с профил пиано, стигна до финалните кръгове на надпреварата и се превърна в любимец на публиката.

Талантливото момче т. г. спечели трета награда в престижния Национален конкурс “Звездици за Лора”и се окичи със златен медал при участието си на Международния фестивал “Абанико” в София.

Линк към статия