Златен медал, плакет и грамота спечели вокалната група „Елита” с ръководител Петя Василева на 23-то издание на Старопланинския събор Балкан фолк. Певците се представиха със стилизирано фолклорно изпълнение на „Вечеряй, Радо” и „Ладо ле”. С тези изпълнения спечелиха оваците на журито и публиката в Музикално-драматичния театър „Константин Кисимов”, където се провежда тазгодишното издание на фолклорния шампионат.

В Горна Оряховица изпълненията на популярните руски песни „Снег” и „Смуглянка” донесоха първо място на 8-годишния Иван Мишев, възпитаник на музикално студио „Елита” с вокален педагог Петя Василева, на VI Национален фестивал на руската поезия, песен и танц „Пусть всегда будет солнце”.

Според регламента на конкурса  класираните на първите места продължават участието си на 1 юни в НЧ „Н. Й. Вапцаров“ в Кнежа – зонален кръг наVI  Национален фестивал на руската поезия, песен и танц „Пусть всегда будет солнце”2019г.  Мащабната проява се организира от Национално движение „Русофили” с подкрепата на Националния дворец на децата, Синдиката на българските учители, Община Казанлък и съдействието на Фонд „Русский мир”. Заключителният кръг е през есента в Града на розите.

Линк към статия